tiistai 10. tammikuuta 2012

Kun aloitat netin käytön

Ottaessasi käyttöön jonkin palvelun tai vaikkapa osallistuessasi keskusteluun netissä pohdi näitä asioita

Käytätkö omaa nimeäsi vai otatko jonkin nimimerkin?

Jos käytät nimimerkkiä, sen on hyvä olla lyhyt, positiivinen ja mielellään ilman numeroita. Netissä numerot tulkitaan usein iäksi, esimerkiksi Matti53 ja jos taas samassa palvelussa on Matti1, Matti2 ja Matti3, menevät Matit aivan taatusti sekaisin.

Profiilikuva – oletko palvelussa omalla kuvallasi, piirroshahmolla vai lemmikin kuvalla?

Muista tarkistaa käyttöehdot. Ne sitovat sinua, kun olet hyväksynyt ne, vaikka et ymmärtäisikään. Joskus niihin on piilotettu ehtoja esimerkiksi palvelun maksullisuudesta. Aina voi kysyä muilta jos jotakin ei ymmärrä.

Mieti henkilötietoja eli laita vaaditut jotka usein merkitään tähdellä. Pohdi mitä haluat itse laittaa – esimerkiksi syntymäpäivä, mutta ei vuotta johonkin palveluun.

Oletko vain itsesi edustaja, vai käytätkö esimerkiksi työnantajasi sähköpostiosoitetta. Kannattaa olla myös toinen sähköpostiosoite, jota voit käyttää esimerkiksi facebook-tiliä avatessasi. Ota tämä tili netistä niin voit tarkistaa postisi miltä koneelta vain.

Profiilikuvan valinta: laitatko omat kasvosi vai minkä kuvan valitset? Pieni kuva nimen vieressä on nimeltään avatar.

Lue aina käyttöehdot. Niissä voi piillä yllätyksiä esimerkiksi oikeuksista tai palvelun maksullisuudesta.

Mikä on CAPTCHA ? – tunniste, jossa teksti on kuvana. Tällä pyritään varmistamaan, ettei esimerkiksi roskapostiautomaatti pysty lähettämään viestejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti